Proiect realizat în cadrul Casei Memoriale “George Enescu” de la Sinaia
Măsuța pentru telefon datează din cea de a doua parte a secolului XIX, realizată în atelierele autohtone, confecționată din lemn de stejar băițuit încadrat într-o ramă din alamă. Telefonul, un receptor metalic, fixat pe o furcă metalică, montată în cutie din lemn, de formă piramidală.
Vas pentru ceai confecționat din inox, în atelierele autohtone, datare din secolul al XIX- lea. Piesa se află în sufragerie, o cameră spațioasă, camera de primire, destul de modern decorată pentru acele vremuri, cu toate accesoriile unei vieți civilizate de atunci. Aici era locul unde era invitată protipendada acelor vremuri: de la familia regală, la prietenii săi din lumea muzicii și până la alți oaspeți de seamă ai maestrului Enescu.
Terasa cu cerdac, construită în stil Brâncovenesc, ca o prelungire în exterior a primului etaj, care înconjoară colţul de nord-vest al casei memoriale, oferă o minunată privelişte a Bucegilor, dar şi o vedere către râul Prahova, calea ferată şi şoseaua care leagă oraşele Bucureşti şi Braşov.
"Natură statică" cu flori în vază, la margine de fereastră, datată, sec. al XX- lea. Buchetul cu flori în nuanțe de roșu permanent este așezat într-o vază cu tonuri de alb și siena arsă; pe colțul unei mese în valori de alb, la fereastra prin care se vede peisajul cu dealuri în nuanțe de verde crom, cu un gard gri - siena și cerul albastru ceruleum deschis cu alb.