Știri/Noutăți

19 Iunie 2017

Festivalul Operelor Independente

Aflat la prima ediţie, Festivalul Operelor Independente este o iniţiativă inovatoare în contextul cultural regional precum şi în perimetrul instituţional căruia îi aparţine Ateneul din Iaşi.

Mai multe detalii
12 Iunie 2017

SoNoRo la Conac - 10 iunie 2017

Sâmbătă seara, la secţia de la Tescani a Muzeului Naţional "George Enescu", în prezenţa unui public ales, s-a întamplat un dublu eveniment: prezenţa, pentru prima dată la Tescani, a grupului SONORO, şi începutul verii culturale.

Mai multe detalii
08 Iunie 2017

Imagini de la recitalul de pian la patru mâini din 3 iunie 2017

În dupa-amiaza zilei de sâmbătă, 3 iunie 2017, ora 17.00, a avut loc un Recital de pian la patru mâini: Ioana Cojuharov și Catrinel Ispas însoțite de proiectul intitulat „Atelier-Junior de interpretare”, la care au participat opt tineri pianisti.

Mai multe detalii
02 Iunie 2017

Brașov: Începe Vibrate Festival – ediţia a III-a

vibrate!festival va depăși anul acesta barierele convenționale și va explora artistic alte genuri muzicale, manifestările sportive, muzică sub formă de terapie, împletiri de genuri, toate acestea sub denumirea de „Pulse”.

Mai multe detalii
01 Iunie 2017

Instantanee din timpul Recitalului cameral - Tineri maeştri - 28 mai 2017

Instantanee din timpul Recitalului cameral - Tineri maeştri. Interpretează: Aron Cavassi - vioară şi Daria Tudor - pian.

Mai multe detalii
30 Mai 2017

Calea Victoriei redevine pietonală!

Pe 3 și 4 iunie, Primăria Capitalei prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează cea de-a doua ediție a evenimentului „La pas pe Calea Victoriei”, care transformă segmentul de la intrarea dinspre Piața Victoriei, până la intersecția cu strada George Enescu, într-o zonă pietonală.

Mai multe detalii
09 Mai 2017

Concursul Internaţional de Vioară "Remember Enescu" - rezultate

La Sinaia s-a desfăşurat în perioada 4-7 mai cea de-a 18-a ediţie a Concursului Internaţional de Vioară "Remember Enescu". În finalul competiţiei derulate pe trei secţiuni, juriul alcătuit din personalităţi recunoscute ale vieţii muzicale româneşti şi internaţionale a stabilit câştigătorii din acest an.

Mai multe detalii
05 Mai 2017

Oedipe pe înțelesul tuturor și muzica lui Enescu, într-un eveniment cultural de excepție, la Dorohoi!

4 mai 2017, la 62 de ani de la moartea lui George Enescu. În sala Muzeului Memorial de la Dorohoi, Oedipe se dezvăluie unui public dornic să afle, să asculte, să înțeleagă.

Mai multe detalii
22 Aprilie 2017

Astăzi maestrul Pascal Bentoiu ar fi împlinit 90 de ani…

Cu prilejul acestei comemorări Muzeul Național ”George Enescu” în colaborare cu ICR a prezentat la Londra o expoziție modernă și dinamică dedicată marelui compozitor și muzicolog român. Vernisajul a avut loc în cadrul unei serate speciale, la care au luat parte invitați importanți din sfera muzicologiei și a arte interpretative.

Mai multe detalii
Pag. 1 din 34 | Art./pag.: 12 | Nr. total art.: 397