În această perioadă de suspendare parțială a activității, Muzeul Național "George Enescu", asemeni altor instituții de cultură din țară, dorește să mențină legătura cu prietenii săi, dar și, în general, cu publicul interesat de muzica clasică, de creația enesciană și a altor compozitori români, pe căile puse la îndemână de tehnologia actuală.
În acest sens, am creat această secțiune, care va fi constant îmbogățită cu înregistrări din recitalurile susținute de artiști care au fost invitații muzeului în ultimii ani.
Fragment din recitalul susținut de mezzosoprana CLAUDIA CODREANU și pianista INNA ONCESCU la Casa Memorială George Enescu, Sinaia (Vila Luminiș), în data de 25 iunie 2022.
00:06 - Nicolae Bretan - Ce te legeni? (versuri de Mihai Eminescu)
04:14 - Mihail Jora - Chiot (versuri de Mariana Dumitrescu)
06:15 - Ionel Perlea - Ausfahrt (versuri de Viktor Scheffel)
Aurel STROE - Deux epitaphs / Două epitafuri (1966) - după Ezra Pound (traducere Ion Craion)
Interpretează Trio CONTRASTE: Ion Bogdan Ștefănescu – flaut, Sorin Petrescu – pian, Doru Roman – percuție.
Înregistrare live din recitalul susținut în AULA Palatului Cantacuzino, București, pe 3 septembrie 2018, în cadrul micro-stagiunii „Muzeul în timpul Concursului Internațional George Enescu 2018”.
Theodor Grigoriu - Ciclul "Dincolo de tăcere - Isus" pe versuri de Șerban Codrin.
Interpretează: Bianca Manoleanu - soprană, Remus Manoleanu - pian.
Înregistrare live din recitalul susținut în Aula Palatului Cantacuzino (București), pe data de 17 decembrie 2018, în cadrul Festivalului Internațional Meridian, Zilele SNR-SIMC.
Liana Alexandra – "Poem pentru Madona de la Neamț", versuri de Eugene Van Itterbeek. Interpretează Claudia Codreanu (mezzosoprană), Diana Vodă (pian).
Înregistrare din concertul susținut în Aula Palatului Cantacuzino, București, în data de 19 septembrie 2017, în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”/ Muzeul Național “George Enescu” în Festival.
Carmen Petra Basacopol – "Duhovniceasca", din ciclul “Mărturisiri”, pe versuri de Tudor Arghezi. Interpretează Claudia Codreanu (mezzosoprană), Diana Vodă (pian).
Înregistrare din concertul susținut în Aula Palatului Cantacuzino, București, în data de 19 septembrie 2017, în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”/ Muzeul Național “George Enescu” în Festival.
Diana Dembinski-Vodă - "Resilience" pentru ansamblu (2021). Interpretează ansamblul ARCHAEUS (Fondator: Liviu Dănceanu).
Înregistrare live din concertul "Componistica feminină românească"(VII), susținut în Sala "George Enescu" a Universității Naționale de Muzică București în data de 7 martie 2022.
Laura Mânzat - "Bergamo" pentru ansamblu (2015). Interpretează ansamblul ARCHAEUS (Fondator: Liviu Dănceanu).
Înregistrare live din concertul "Componistica feminină românească"(VII), susținut în Sala "George Enescu" a Universității Naționale de Muzică București în data de 7 martie 2022.
Gabriel Iranyi - Bird in Space (Pasăre în spațiu). Studiu după sculptura cu același nume de Constantin Brâncuși – pentru pian-solo (2005). Interpretează Mihai Murariu.
Înregistrare live din concertul ansamblului devotioModerna, susținut în cadrul SIMN, în AULA Palatului Cantacuzino pe 21 iunie 2021.
Liviu Dănceanu - ZOONGS - 10 cântece pentru voce și pian, op. 181 (pe texte proprii): 1. Purice/ 2. Iepure/ 3. Girafă/ 4. Porc și miel/ 5. Struț/ 6. Catâr/ 7. Melc/ 8. Pisică/ 9. Zebră/ 10. Câine.
Interpretează Bianca Luigia Manoleanu - soprană & Remus Manoleanu - pian.
Înregistrare live din recitalul organizat în cadrul Festivalului internațional "George Enescu" de către Muzeul Național "George Enescu" în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și cu Universitatea Națională de Muzică București în data de 12 septembrie 2021, la sala "George Enescu" a UNMB.
Adrian Iorgulescu - Talcioc - pentru clarinet, vioară, violoncel, pian și percuție.
Interpretează ansamblul PROFIL: Emil Vișenescu - clarinet, Diana Moș - vioară, Mircea Marian - violoncel, Adriana Maier - pian, Sorin Rotaru - percuție.
Înregistrare live din concertul organizat în cadrul Festivalului internațional "George Enescu" de către Muzeul Național "George Enescu" în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și cu Universitatea Națională de Muzică București în data de 19 septembrie 2021, la sala "George Enescu" a UNMB.
De Ziua Națională a României, Muzeul Național "George Enescu" participă virtual la sărbătorirea Marii Uniri din 1918 prin preluarea și difuzarea interpretării vibrante a celebrei piese "Ciocârlia" de Grigoraș Dinicu de către Gabriel Croitoru și orchestra "Croitoru String Virtuosi", înregistrare live din concertul susținut în 2018 la Sinagoga din Bistrița.
Violonistul Gabriel Croitoru cântă pe vioara Guarneri del Gesu, una din viorile care i-au aparținut lui George Enescu, instrument pus la dispoziţie şi aflat în patrimoniul Muzeului Naţional ”George Enescu”.
Arhivă recitaluri online 2021 Arhivă recitaluri online 2020
Secția „Dumitru şi Alice Rosetti Tescanu - George Enescu”
Str. Dumitru și Alice Rosetti Tescanu, nr. 9, Loc. Tescani, Com. Berești-Tazlău, jud. Bacău
Palatul Cantacuzino şi Casa Memorială “George Enescu” - București
Calea Victoriei, nr. 141, Sector 1, Bucureşti
Închis pentru restaurare și consolidare