Concertul de marți, 21 noiembrie, ora 19.00, de la Sala Radio din București încheie ediția din acest an a Turneului „Vioara lui Enescu”. Celor doi violoniști, Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, li se va alătura pianistul Horia Mihail, alături de care Gabriel Croitoru a început seria concertelor din Turneul Național „Vioara lui Enescu la sate” acum mai bine de un deceniu.
Începând de astăzi, 17 noiembrie, Muzeul Național „George Enescu” va prezenta la Sala Radio expoziția fotodocumentară „Viorile lui George Enescu”, realizată de muzeograf dr. Adina Sibianu.
Ați știut că virtuozul violonist George Enescu a fost și un pasionat colecționar de instrumente, de colecție restrânsă? Ați aflat până astăzi, pe câte viori a cântat marele nostru interpret de-a lungul carierei sale de peste o jumătate de veac? Vă vine să credeți că posesorul unui instrument Stradivari (cel mai strălucit și mai scump constructor de viori din lume) a respins această „comoară”, preferând un Guarneri del Gesù din 1731 și a cântat chiar pe viorile românești Știrbulescu (1922) și Macarie (1915)? Ați auzit vreodată ca un lutier (Paul Kaul din Franța) să construiască o vioară personalizată, pornind de la dimensiunile mâinii stângi a destinatarului instrumentului? Iată la câte întrebări răspunde expoziția „Viorile lui George Enescu”, organizată de Muzeul Național „George Enescu”, după șase decenii de investigații în arhivele și colecțiile românești și străine.
Pentru o descriere mai pe îndelete a acestei expoziții și pentru informații despre alte expoziții ale Muzeului Național „George Enescu” vă așteptăm pe pagina „Viorile lui George Enescu” , respectiv pe pagina dedicată expozițiilor online.