Expoziția de față oferă o privire de ansamblu asupra devenirii marelui muzician român.
1 octombrie ora 16,00 – SINAIA - Muzeul Național Peleș, str. Peleșului nr.2, concertul de deschidere a turneului internațional “CARMEN SYLVA – 180” – concert susținut de Rodica Vică – soprană, Maria Bîldea – harpă și Silvia Irina Zimmermann – istoric literar, traducătoare și ilustratoare, care va da voce operelor poetei Carmen Sylva.
3 octombrie ora 18,30 - Muzeul Colecțiilor de Artă, Calea Victoriei nr. 111,cel de-al doilea eveniment din cadrul turneului internațional “CARMEN SYLVA – 180” – concert susținut de Rodica Vică – soprană, Maria Bîldea – harpă și Silvia Irina Zimmermann – istoric literar, traducătoare și ilustratoare, care va da voce operelor poetei Carmen Sylva.
Din spațiul generos al Teatrului Municipal Bacovia, expoziția Seniorii Tescanilor a ajuns acasă, la Tescani, in mica galerie "Ilie Boca", de la parterul Merăriei.
Retrospectiva Concursului Internațional "George Enescu", expoziție a Muzeului Național „George Enescu", a fost realizată în anul 2016 de cercet. dr. Irina Nițu, sub îndrumarea științifică a regretatului prof. univ. dr. H. C. Viorel Cosma. Pentru a marca ediția din anul 2020 a concursului, expoziția a fost completată cu informații referitoare la evenimentele desfășurate în 2016 și 2018.
În perioada 24 octombrie - 26 noiembrie, filiala din Constanța a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” găzduiește expoziția „George Enescu și Casa Regală a României” a Muzeului Național „George Enescu”, care înfățișează o serie de fotodocumente inedite, ordonate cronologic, punând în lumină modul în care marele muzician a rezonat în conștiința suveranilor români, demonstrând înalta stimă și prețuire de care s-a bucurat din partea Casei Regale.
Expoziția „George Enescu și Casa Regală a României” prezintă documente care pun în lumină modul în care marele muzician a rezonat în conștiința anumitor suverani români, demonstrând înalta stimă și prețuire de care s-a bucurat din partea Casei Regale.
Expoziția „George Enescu și Casa Regală a României” prezintă documente care pun în lumină modul în care marele muzician a rezonat în conștiința anumitor suverani români, demonstrând înalta stimă și prețuire de care s-a bucurat din partea Casei Regale.
Expoziția își propune reconstituirea selectivă a prodigioasei activități muzicale desfășurată de George Enescu pe continentul american, în perioada 1923-1950, aducând în prim-plan concertele și recitalurile susținute de artistul român în multiplele ipostaze: compozitor, violonist, dirijor și pianist.