Trio în sol minor

Data publicării: 11 Aprilie 2017

Muzeul Național „George Enescu” a inițiat de ceva ani un proiect de editare a lucrărilor inedite semnate de George Enescu. Multe dintre acestea, necunoscute publicului larg datorită faptului că au fost păstrate până acum doar în manuscris, au fost compuse de George Enescu când era un adolescent (până în anii 1900) care încă își definea un stil propriu. De aceea, în lucrările din această perioadă a vieții sale pot fi remarcate influențe ale muzicii romantice sau ale muzicii create de profesorii și colegii săi.

Este și cazul unei lucrări recent publicate de muzeu (2016) - Trio în sol minor - lucrare ce a fost deja inclusă în repertoriul de concert al unor formații camerale internaționale. Așadar, redăm mai jos impresiile interpretării acestei lucrări de către Monte Piano Trio în luna martie a acestui an.

Același ansamblu (în formulă extinsă de cvintet) a prezentat în primă audiție Cvintetul cu pian în Re major la sediul din București al Muzeului Național „George Enescu”, în anul 2015. Lucrarea face parte, de asemenea, dintre cele recent publicate de muzeu.