Vernisajul expoziției ”In memoriam Pascal Bentoiu (1927-2016)” la Londra

Data publicării: 07 Aprilie 2017

”In memoriam Pascal Bentoiu (1927-2016)” este o expoziție foto-documentară a Muzeului Național ”George Enescu” ce aduce în prim-plan aspecte din viața și activitatea renumitului compozitor, muzicolog și enescolog român. Ea a fost realizată de muzeograf dr. Irina Nițu și graficianul Horia Nițu cu sprijinul sopranei Ioana Bentoiu. Expoziția va fi vernisată la Institutul Cultural Român din Londra în data de 7 mai 2017 și face parte dintr-un eveniment mai amplu intitulat ”The Bentoiu Month in London” (7-29 mai 2017).

Cu acest prilej vor fi organizate concerte de muzică clasică și prelegeri pe tema vieții și activității muzicianului Pascal Bentoiu atât la sediul Institutului Cultural Român, cât și la St. James Church din Londra. La eveniment vor participa muzicologul român Mihai Cosma și criticul londonez Richard Whitehouse, iar în program vor figura lieduri de Pascal Bentoiu, George Enescu și Robert Schumann interpretate de Ioana Bentoiu și Lena Vieru Conta.

În primă audiție londoneză va putea fi ascultată și Simfonia nr. 4 de George Enescu definitivată de Pascal Bentoiu, prezentată alături de alte compoziții semnate Gustav Mahler, Bela Bartók sau Franz Schubert de către Oberon Symphony Orchestra și dirijorul Samuel Draper la biserica St. James din Londra - sâmbătă, 29 aprilie 2017.

Muzeograf Dr. Irina Nițu

Puteți afla detalii despre eveniment accesând link-urile de mai jos: