Recrearea unui recital extraordinar susținut de George Enescu și Theodor Fuchs la Ateneul Român în 1915.
Recitalul face parte din Proiectul Restitutio, inițiat și realizat de Muzeul Național "George Enescu".
Raluca Stratulat, vioară
Eliza Puchianu, pian
F.M. Veracini - Sonata nr. 6 în mi minor, op.1
L. v. Beethoven - Romanța în Sol major op. 40
J.S. Bach - Sonata nr. 1 pentru vioară solo în sol minor
J.M. Leclair - Sarabande et Tambourin
Couperin - F. Kreisler - La Precieuse
F. Schubert - L'Albeille
Porpora-F. Kreisler - Menuet
RALUCA IOANA STRATULAT a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti în anul 2003, precum și Masteratul în cadrul aceleiași instituții în 2005, obține titlul de Doctor în muzică în 2010, urmând apoi și cursurile postdoctorale MIDAS din cadrul Universității Naționale de Muzică București în 2013. Violonista a avut numeroase participări în cadrul unor festivaluri de muzică clasică și contemporană, ca solistă sau ca membră în diverse ansambluri camerale precum The Chamber Music Project, Duo ATRIS, Duo Art, Senso Trio, devotioModerna, SonoMania sau IconArts.
Raluca Stratulat a obținut o serie de premii naționale și internaționale. A susținut concerte și recitaluri în România, Olanda, Finlanda, Grecia, Austria, Germania, Ungaria, Belgia, Italia și S.U.A, concertând sub bagheta dirijorilor Jin Wang, Jozsef Horvath, Horia Andreescu, Adrian Morar și a realizat numeroase prime audiții de muzică contemporană ale unor piese semnate de compozitori români și străini.
În ultimii doi ani RALUCA STRATULAT este cap de afiș în seria de concerte Restitutio, proiect realizat de către Muzeul Naţional "George Enescu", care urmăreşte restituirea unor concerte istorice susţinute de George Enescu.
În prezent este profesor și șef al catedrei de muzică de cameră a Colegiului Național de Muzică “George Enescu” din București.
ELIZA GABRIELA PUCHIANU este o pianistă activă atât ca solistă, cât și în diverse formule de muzică de camera. Cei doi ani petrecuti în Boston ca studentă masterandă au fost o perioadă condensată de experiențe muzicale. Debutează în Statele Unite ale Americii printr-un recital la Museum of Fine Arts Boston în cadrul stagiunii Sound Bites 2016 și concertează apoi regulat pe scenele Conservatorului din Boston. În septembrie 2017 este angajată ca profesor de pian la Steinert M. & Sons Piano Academy, fiind totodată selectată și ca acompaniatoare a programului STEP de la Boston Symphony Hall.
ELIZA PUCHIANU și-a început studiile muzicale la Slobozia, continuându-le la Liceul de Muzică “George Enescu” - clasa doamnei profesoare Olga Szel. Ea a câștigat “Yamaha Scholarship for pianists” în 2014, an în care a absolvit Royal Irish Academy of Music. Activitatea sa se extinde și în domeniul acompaniamentului, prin colaborări cu Wexford Opera Festival - 2013, Opera Briefs – 2013, 2014, Edinburgh Festival - 2011, Concursul Național George Enescu - 2014, Jeunesses Musicales - 2015 și Academia Sighișoara - 2016, 2017, 2018. Concertele și recitalurile sale au purtat-o pe scene din Paris, Veneția, Viena, Vilnius, Bratislava, Padova, Ulm, Traunstein și Las Palmas. A concertat ca solistă cu Orchestra Națională Radio și cu orchestra RIAMSO pe scena National Concert Hall din Dublin.