Astăzi maestrul Pascal Bentoiu ar fi împlinit 90 de ani…

Data publicării: 22 Aprilie 2017

Cu prilejul acestei comemorări Muzeul Național ”George Enescu” în colaborare cu ICR a prezentat la Londra o expoziție modernă și dinamică dedicată marelui compozitor și muzicolog român. Vernisajul a avut loc în cadrul unei serate speciale, la care au luat parte invitați importanți din sfera muzicologiei și a arte interpretative.

A fost un dialog viu și bogat în informații, moderat de directorul ICR Londra dl. Dorian Branea, care i-a invitat pe scenă pe Ioana Bentoiu, soprană, fiica maestrului, pe pianista Lena Vieru, pe muzicologul Mihai Cosma și pe criticul muzical londonez Richard Whitehouse. Au fost interpretate lieduri de George Enescu și de Pascal Bentoiu.

Atât expoziția cât și concertul s-au bucurat de interesul unui public extrem de numeros, interesat de conexiunile dintre muzica nouă și muzica lui Enescu, de demersurile de recuperare a partiturilor enesciene incomplete, cât și de opera muzicală și muzicologică a maestrului Bentoiu - singurul compozitor român care a beneficiat de înregistrări speciale în studiourile BBC (cu opera Amorul doctor).

Nu peste mult timp expoziția va putea fi văzută și la București.