"Ce greşeală este să crezi că un copil, pentru că e mic, poartă în el visuri minuscule."
(George Enescu)
Pe data de 1 iunie 1956, prin ordinul nr. 1095 al Ministrului Culturii, se înființează Muzeul memorial ”George Enescu”, cu sediul în București, Calea Victoriei nr. 141.
Pentru a marca cei 68 de ani de la înființare, dar și Ziua Internațională a Copilului, muzeul va fi deschis, la sediile sale de la Sinaia și Tescani, în programul de vizitare 10,00 – 17,00. Intrare liberă.
La București, la sediul București Mall (calea Vitan 55-59, Lounge Area), sub genericul De ziua copilului vă invităm să vizitați expoziția fotodocumentară George Enescu, promotor al copiilor minune, alături de câteva Partituri celebre din arhiva Bibliotecii Bibliotecii Naționale a României, care stau sub semnătura unor copii-minune ai muzicii, ca W. A. Mozart, Camille Saint-Saëns, Frédéric Chopin, Vincenzo Bellini.
La Casa memorială ”George Enescu”, vila Luminiș de la Sinaia, la ora 12, vă așteptăm la un Atelier de interpretare al tinerilor pianiști, elevi ai Școlii de Artă “Happy Piano” – București: Robert Constantinescu, Călin Chiriac, Mara Timiș, Clara Măgirescu, Iulia Nicolaev, Maria Anghelina, Elisa Mocanu, David Abrudan. În program compoziții de Frédéric Chopin, Muzio Clementi, Sabin Drăgoi, Friedrich Burgmüller, Franz Liszt, Aram Khachaturian, Gabriel Fauré. Profesor îndrumător: Nina Bogriceanu
La Secția ”Dumitru și Alice Rosetti-Tescanu-George Enescu” de la Tescani publicul se va bucura și de lucrările de pictură realizate în cadrul programului european Noaptea Muzeelor de către elevii Școlii Gimnaziale din Berești-Tazlău, lucrări expuse în parcul conacului Tescani sub genericul ”Copilărie și talent”.