Muzeul nostru - în topul celor mai vizitate muzee din țară

Data publicării: 09 August 2017

Dacă conform Barometrului de consum cultural 2014,  Muzeul Național ”George Enescu” se află pe locul 14 în preferințele publicului, conform Topului muzeelor din România -  întocmit de TripAdvisor și făcut public în septembrie 2016, muzeul se află pe locul 5 în lista celor 10 muzee cel mai vizitate din țară. Topul 10 a fost realizat  prin folosirea unui algoritm care a luat în calcul cantitatea şi calitatea comentariilor şi evaluărilor făcute de utilizatorii site-ului TripAdvisor, strânse de-a lungul a 12 luni calendaristice.

Pentru a se califica în vederea obţinerii acestui certificat, furnizorii de servicii culturale trebuie să menţină un punctaj general de minim patru puncte din cinci posibile în ceea ce priveşte evaluările publicului şi să fie listaţi pe site cel puţin un an de zile. Un criteriu suplimentar îl reprezintă volumul de evaluări primite în ultimele 12 luni.

Topul TripAdvisor

O serie de muzee renumite din întreaga lume (Sydney, Chicago, Sao Paolo, Roma) se bucură de certificarea oficială TripAdvisor, recunoaştere care se datorează feedback-ului oferit de vizitatori. 

Topul muzeelor din România conform Trip Advisor:
Muzeul Satului (Bucureşti)
Muzeul Antipa (Bucureşti)
Memorialul Victimelor Comunismului (Sighetu Marmaţiei)
Muzeul Naţional de Artă al României (Bucureşti)
Muzeul George Enescu (Bucureşti)
Muzeul Etnografic al Transilvaniei (Cluj)
Muzeul Naţional Militar (Bucureşti)
Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie (Constanţa)
Muzeul Naţional Brukenthal (Sibiu)
Muzeul Ţăranului Român (Bucureşti)