Trio AXIS MUNDI - Eva Butean - pian, Radu DUnca - vioară și Aurelian Băcan. În program, lucrări de Doina Rotaru, Adrian Iorgulescu, Ulpiu Vlad, Dan Dediu, Aurelian Băcan, Adrian Pop și Roman Vlad.
Concert inclus în seria evenimentelor care aniverseaza cei 60 de ani de activitate a Muzeului Național "George Enescu".
Format sub îndrumarea profesoarei Vera Negreanu la clasa sa de muzică de cameră de la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, trioul AXIS MUNDI și-a început activitatea cu clarinetistul Aurelian Băcan, violonistul Rafael Butaru și pianista Eva Butean. Ulterior, componența trio-ului s-a schimbat, avându-l ca violonist pe Radu Dunca. Remarcarea lor a venit odată cu dobândirea Premiului I. la Concursul Internațional Saverio Mercadante (Bari, Italia - 2008). Au urmat recitaluri în țară și o serie de apreciate participări la manifestări, precum Festivalul de muzică de cameră „deCAMERon” (Cluj-Napoca, 2011,2012), Festivalul Muzicii Românești (Iaşi, 2011), „Stagiunea Tinerilor Muzicieni” organizată de Radio România Muzical și TVR Cultural (București, 2009), concertul SoNoRo „Interferențe” (2012).
Participarea la câteva cursuri de măiestrie a dat trioului ocazia de a lucra cu muzicieni consacrați, printre care György Kurtág (Ungaria), Răzvan Popovici (Germania), Diana Kettler (Londra), Mara Dobrescu (Paris), Theo Wolters (Olanda), Janis Maleckis (Riga), Reto Bieri( Elveția). Deasemenea, cei trei membri ai formației au fost selectați ca bursieri ai Festivalului de Muzică de Cameră SoNoRo (Cetate, 2012).
Potrivit componenței mai puțin uzuale a formației, repertoriul abordat este axat în mod preponderent pe literatura muzicală a secolului XX, cu lucrări de referință semnate de Stravinski, Bartók, Milhaud, Haciaturian ș.a., dar și pe opusuri mai noi, ce presupun dificultate tehnică şi măiestrie interpretativă. Paleta repertorială este întregită cu lucrări pentru clarinet și pian sau vioară și pian, acoperind astfel toate perioadele stilistice.
Pe lângă activitățile legate de muzica de cameră, membrii formației sunt implicați activ în alte diferite proiecte educaționale și artistice: