Muzeul Național „George Enescu” vă invită să contribuiți la realizarea unei analize privind gradul de satisfacție a vizitatorilor muzeului.
Acest chestionar are ca obiectiv îmbunătățirea serviciilor oferite de muzeu, prin adaptarea la nevoile și structura publicului său, informațiile obținute fiind utilizate exclusiv în acest scop.
Chestionarul are 24 de întrebări, iar durata sa de completare este de aproximativ 5 minute.
Secţia „Dumitru şi Alice Rosetti Tescanu - George Enescu” funcţionează în fostul conac al renumitei familii boiereşti Rosetti-Tescanu şi are statut de monument istoric. Edificiul a fost construit în 1880 într-un frumos parc dendrologic, situat într-o zonă colinară, la 37 km de oraşul Bacău, în proximitatea satului Tescani.
După întâlnirea Marucăi Cantacuzino, născută Rosetti Tescanu, cu George Enescu, în 1909, marele muzician a venit aici deseori, lăsându-se inspirat de frumuseţea peisajelor. Bunăoară, la Tescani a definitivat capodopera sa lirică, Oedip, pe care a dedicat-o Marucăi.
Prin Actul de donaţie făcut de Maria Cantacuzino-Enescu în 1947, conacul familiei sale a devenit aşezământ cultural. În 1980 a fost inaugurată “Casa Memorială Rosetti – Enescu” din incinta imobilului principal, devenită, în 1990, Centrul de Cultura Tescani, apoi din 1993, Centrul de Cultura "Rosetti Tescanu - George Enescu". Din anul 2007, casa memorială din Tescani este secţie a Muzeului Naţional "George Enescu".
Secția „Dumitru şi Alice Rosetti Tescanu - George Enescu”
Str. Dumitru și Alice Rosetti Tescanu, nr. 9, Loc. Tescani, Com. Berești-Tazlău, jud. Bacău
Palatul Cantacuzino şi Casa Memorială “George Enescu” - București
Calea Victoriei, nr. 141, Sector 1, Bucureşti
Închis pentru restaurare și consolidare