Masterclass de artă vocală susținut de mezzo-soprana Viorica Cortez

13-19 august 2017

Tescani, Jud. Bacău

22.08.2017

Cursul de maiestrie vocala s-a incheiat, in chiar ziua nasterii maestrului George Enescu, cu un splendid concert, in care vocile tinerilor participanti s-au intalnit cu vocea de neegalat a mezzosopranei Viorica Cortez, monstru sacru al liricii romanesti si internationale, cea care i-a indrumat si pregatit, pe parcusul acestui curs.

Publicul venit in numar mare a apreciat si aplaudat spectacolul de o calitate remarcabila. Este al doilea an in care doamna Viorica Cortez conduce acest curs alaturi de pianista Alina Pavalache, initiatoarea acestiu curs si, speram sa o avem invitata multi ani, de acum, incolo. Putem spune ca ziua nasterii maestrului a fost zi de sarbatoare la Tescani.

Imagini de la eveniment:

 

 

Sub egida Întâlnirilor Internaționale Muzicale ”George Enescu”, Association NOESIS - ARTS ET CULTURE, în parteneriat cu Muzeul Naţional „George Enescu”Societatea Muzicală Franceză „George Enescu” și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură organizează cea de-a doua ediție a Cursurilor de măiestrie de artă vocală în perioada 13 -19 august 2017 la Secția muzeului de la Tescani.

Susținute de mezzo-soprana soprana Viorica Cortez si pianista Alina Pavalache,  cursurile sunt dedicate muzicii vocale universale, de la baroc la contemporani.

Avem plăcerea de a anunța – pentru prima dată -  acordarea unui premiu -bursă din partea Consiliului Județean Bacău în condițiile următoare:

Vârsta limită maximă este -de 25 de ani 
Candidații trebuie să argumenteze pregătirea unui concurs internațional sau a unui concurs de admitere la o Universitate internațională de muzică.
Candidații sunt rugați șă trimită o scurtă biografie și o înregistrare
Data limită de depunere a candidaturilor este 1 august 2017 pe adresele următoare (obligatoriu pe amândouă) noesisrmm@gmail.com și office@georgeenescu.ro

Concertul  cu care se încheie Cursurile de măiestrie de la Tescani va avea loc în data de 19 august, ziua nașterii lui George Enescu, în semn de ales  omagiu adus marelui nostru compozitor.

Întîlnirile Muzicale Intenationale "Georges Enesco" vor continua cu Master Class-ul condus de Leontina Văduva (20-30 august), urmat de un Concert Extraordinar la Tescani și, în luna octombrie, la Paris, cu Concursul Intenational de Canto "Georges Enesco", o serie de 4 concerte și expozitii foto-documentare, evenimente organizate în parteneriat cu Muzeul Național "George Enescu".

Contact:
Association NOESIS: Alina Pavalache, tel  0753620603, alinapavalache@gmail.com

Muzeul Național ”George Enescu”
www.georgeenescu.ro,  021 318 14 50 , office@georgenescu.ro
Gabriela Ilaș, tel. 0729951237, gabrielailas@yahoo.com
Mariana Petrescu, PR, 07472901 04, petrescumariana1@gmail.com