- Teodor Radu, Alexandru Timilie, viori, -
- Ilinca Sbanțu, violă, Ionuț Zamfir, violoncel -
Invitat Emil Stancu, prim oboi al Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău
În program, piese de Bernhard Crusell, Samuel Barber, Johann Wenzel Kalliwoda, Béla Bartók, Ennio Morricone, Astor Piazzolla
---
În cadrul galeriei „Ilie Boca" de la parterul Merăriei puteți vizita expoziția "Tescani, loc binecuvântat" cu lucrări de artă plastică din patrimoniul muzeului.
Intrare liberă.
Program special de vizitare muzeu și expoziție temporară: 10.00 - 18.00 (17.30 ultima intrare).
Proiectul cultural Noaptea Muzeelor 2025 este finanțat prin Ministerul Culturii.
---
Cvartetul „Avantgarde”, ansamblu de cameră al Orchestrei Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, a susținut concerte în cele mai importante săli din România și în festivaluri internaționale, în Grecia, la Megaron Thessaloniki Concert Hall și Filarmonica Vidin, Bulgaria.
Repertoriul de bază al ansamblului include atât lucrări ale lui Astor Piazzolla, cât și coloane sonore ale celor mai îndrăgite capodopere cinematografice postbelice prezentate în colaborări cu acordeonistul italian Roberto Salvalaio în România, Italia, Bulgaria și Grecia.
Cvartetul a participat la Festivalul Classix 2023 Iași, unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de muzica clasică din România.
Este alcătuit din Teodor Radu și Alexandru Timilie, viori, Ilinca Sbanțu, violă și Ionut Zamfir, violoncel. Colaborarea cu Emil Stancu - prim oboi al Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău - este stabilă de aproximativ zece ani.
Emil Stancu, absolvent al Academiei Naționale de Muzică din Iași și în prezent oboi solo al Filarmonicii „Mihai Jora” din Bacău este doctor în muzică al Universității Naționale de Muzică din Iași și a activat ca profesor la Colegiul de Artă „George Apostu” din Bacău. Are o importantă activitate solo în colaborări cu filarmonicile din Bacău, Sibiu, Iași, Oradea, Arad, Ploiești, Vidin (Bulgaria), Petrozavodsk (Rusia).
Este prezent în stagiuni de concerte în Italia, Germania, Spania, Franța, Belgia, Olanda, Austria, Grecia, Bulgaria, Moldova, Ucraina, China, Coreea de Sud. Împreună cu Dorin Gliga organizează cursurile de măiestrie de oboi la Tescani, casa lui George Enescu, unde se desfășoară cele mai importante manifestări culturale pe durata întregului an și unde marele compozitor român a terminat de compus capodopera sa, opera Oedipe.