Recital de vioară-pian
Dansuri și balade pentru vioară și pian
Interpreți: Aron Cavassi (vioară) și Cătălin Răducanu (pian)
Expoziție fotodocumentară „Manuscrise muzicale și partituri din biblioteca lui George Enescu” (disponibilă în perioada 18-19 mai 2024)
Realizator: cercetător științific Irina Nițu (grafica: Horia Nițu)
Arvo Pärt – Fratres
William Kroll – Banjo and Fiddle
Sergei Rachmaninoff – Vocaliza
Pugnani-Kreisler – Introducere și Allegro
Ciprian Porumbescu – Balada
Hilda Jerea – Dansuri românești (pe teme culese de Béla Bartók)
Paul Constantinescu – Cîntec vechi (aranjament pentru vioară și pian de Aron Cavassi)
George Enescu – Lăutarul din Suita “Impresii din copilărie” op.28
Claude Debussy – Fata cu părul de bălai
Claude Debussy – Beau soir
Maurice Ravel – Habanera
Maurice Ravel – Rapsodia Tzigane
ARON CAVASSI a absolvit studiile de licență în 2019 la Universitatea de Arte din Berlin, clasa prof. Marianne Boettcher, continuându-le cu studiile de master la Universitea Națională de Muzică București, clasa prof. Gabriel Croitoru. A fost bursier al mai multor cursuri de măiestrie, precum cel de la Menuhin Academy (Elveția) - unde studiază cu Maxim Vengerov și Liviu Prunaru, Summer Music Academy Sinaia - masterclass susținut de Remus Azoiței, sau Atelierul internațional de muzică de cameră SONORO (Italia).
Participă activ la cursuri de specializare conduse de Pierre Amoyal, Boris Kușnir, Christian Altenburger, Pavel Vernikov și Svetlana Makarova (la Academia "Santa Cecilia" din Bergamo). Dintre numeroasele premii naționale și internationale primite amintim Marele Premiu al Concursului naţional de interpretare şi creaţie muzicală "Paul Constantinescu" (Ploieşti, 2010), Premiul I. la Concursul internațional "Modest Iftinchi" (București, 2017), Premiul III. la Concursul Internațional "Città di Filadelfia" (Italia, 2018).
Concertează ca solist și susține recitaluri camerale de duo și trio cu pian în România, Franța, Italia, Germania, Elveția, Austria. Este membru al Orchestrei Naționale de Tineret, colaborează cu Orchestra Națională Radio, Opera Națională București dar și cu ansamblul de muzică contemporană "devotioModerna", susține numeroase recitaluri camerale de duo, trio și cvartet cu pian. Recent s-a lansat și în activitatea didactică și de jurizare a concursurilor dedicate muzicii clasice.
CĂTĂLIN RĂDUCANU este absolvent al colegiului Național de Arte "Dinu Lipatti" cât și al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti - la aceasta din urmă finalizând studiile de licență, master și doctorat în muzica clasică la secția pian principal-. A câștigat numeroase concursuri naționale și internaționale având ocazia să susțină recitaluri solo în Ungaria, Franța, Italia.
A participat la cursuri de măiestrie susținute de Gabriel Amiraș, Cristian Beldi, Imre Rohmann, Tunde Kurucz și mulți alții. Este un pianist versatil care pe lângă ipostazele solistice, camerale concretizează proiecte artistice în calitate de pianist improvizator în formule solo, de duo, sau grupuri muzicale mai ample.
Este promotorul unui proiect artistic intitulat "Un artist un pian și un țambal"(turneu de recitaluri în care pianistul Cătălin Răducanu înfățișează distinct și bine delimitat trei stiluri muzicale: clasic, jazz, folclor.)
În prezent este pianist acompaniator la colegiul "Dinu Lipatti " și UNMB cât și pianistul grupului Violoncellissimo condus de Marin Cazacu.