RECITAL dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918
Participă
ALINA NAUNCEF – vioară
LILIANA IACOBESCU – pian
- Impromptu concertant pentru vioară şi pian
- Suita „Impression d’enfance”
(„Impresii din copilărie”) pentru vioară şi pian op. 28
Ménétrier (Lăutar) - Vieux mendiant (Bătrân cerşetor) - Ruisselet au fond du jardin (Râuleţ în fundul grădinii) - L’oiseau en cage et le coucou au mur (Pasărea în colivie şi cucul din perete) - Chanson pour bercer (Cântec de leagăn) - Grillon (Greier) - Lune à travers les vitres (Luna prin ferestre) - Vent dans la cheminée (Vânt în şemineu) - Tempête au dehors, dans la nuit (Furtună afară, în noapte) - Lever de soleil (Răsărit de soare).
- Sonata nr.3 pentru pian şi vioară op. 25 (în caracter popular românesc)
- Moderato malinconico – Andante sostenuto e misterioso – Allegro con brio, ma non troppo mosso
ALINA MARIA NAUNCEF a absolvit Facultatea de Muzică din Braşov în 2001 la clasa prof. univ. dr. Octavian Raţiu şi clasa de muzică de cameră a prof. univ. Aurel Niculescu. Din anul 1999 este angajata Filarmonicii din Braşov, la partida de vioara I. A concertat ca solistă alături de orchestrele Filarmonicilor din Rm.Vâlcea, Ploieşti, Brașov, Bacău şi a fost concert maestru al orchestrei de cameră din Rm.Vâlcea. A susţinut recitaluri şi concerte în străinătate (Germania, Elveţia şi Spania) şi în numeroase orașe din ţară, precum și în București, la Ateneul Român şi Muzeul „George Enescu”.
Începând din anul 2006 a realizat alături de pianista Liliana Iacobescu Integrala lucrărilor pentru pian şi vioară de George Enescu, Integrala sonatelor pentru vioară şi pian de Wolfgang Amadeus Mozart, Integrala sonatelor pentru pian și vioară de Ludwig van Beethoven şi Integrala sonatelor romantice, și a susținut recitaluri dedicate muzicii românești la Ateneul Român din București. În anul 2011 a lansat primul CD la prestigioasa Casă de discuri Electrecord – CD ce cuprinde 3 sonate beethoveniene, înregistrate din recital. A urmat, în anul 2015, realizarea celui de-al doilea CD, cu lucrări de George Enescu. În anul 2009 a obținut titlul de Doctor în Muzică la Universitatea Națională de Muzică din București, sub îndrumarea prof.univ.dr. Liliana Rădulescu, și a finalizat cartea Repertoriul românesc pentru vioară solo în secolul XX – vol I – George Enescu. Începând din anul 2013 este conferențiar universitar al Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov. Între 2014 și 2018 a susţinut recitaluri în Malaga și Granada - Spania, iar în anii 2016 și 2017 a reprezentat România la Viena, interpretând alături de pianista Liliana Iacobescu muzică românească.
LILIANA IACOBESCU a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti în 1968, la clasa eminentei profesoare Ana Pitiş. A fost profesor-acompaniator la Liceul de Muzică nr. 1 din Bucureşti, apoi la Liceul de Muzică din Braşov. Din 1993 este cadru didactic la Facultatea de Muzică a Universităţii „Transilvania” din Braşov, prof. univ. dr. începând cu 2002. Activitatea sa artistică s-a concretizat în evoluţii ca solistă în concerte cu orchestra, în susţinerea de recitaluri alături de solişti instrumentişti şi vocali, participări la Concursuri naţionale şi internaţionale, unde obține numeroase premii.
Anul 2003 a însemnat începutul unei intense colaborări cu violonista Alina Nauncef. Împreună cu ea a realizat Integrala lucrărilor de George Enescu pentru vioară şi pian, în 2 recitaluri, la Muzeul de Artă din Braşov şi la Casa Memorială „George Enescu” din Sinaia (2006); Integrala Sonatelor pentru vioară şi pian de W. A. Mozart, împreună cu poeta Nadia-Cella Pop, în 4 recitaluri, la Castelul Peleş din Sinaia (2007) şi la Casa Mureşenilor din Braşov (2008), cu costume de epocă; Integrala Sonatelor pentru pian şi vioară de L. van Beethoven, în 4 recitaluri, la Palatul Şuţu din Bucureşti şi la Casa Mureşenilor din Braşov (2010); Proiect de Muzică Romantică, în 6 recitaluri, la Casa Mureșenilor și Sala „Patria” din Brașov (2012-2014), în colaborare cu UCIMR, ca şi în cazul precedentelor recitaluri Mozart şi Beethoven. Împreună cu violoniștii Alina Nauncef, Valentin Şerban și Radu Ropotan, între 2012-2016, a înregistrat la Casa de discuri Electrecord 4 CD-uri. Liliana Iacobescu este autoarea mai multor cărţi, dintre care selectăm „Acompaniamentul ca artă”, „Gânduri despre muzică”, „Relaţia pian-vioară în muzica secolului XX (1900-1950)”.