Concert dedicat Centenarului Marii Unirii
Camelia Pavlenco s-a născut la Craiova, într-o familie cu rădăcini ardelene. A studiat pianul la Conservatorul bucureștean și canto în particular, cu profesori reputați, precum Magda Ian-culescu, Dan Iordachescu și Emilia Petrescu, devenind la rândul ei un profesor-artist care a coroborat vreme de 40 de ani activitatea didactică cu aceea de concert. Camelia Pavlenco a cântat ca solistă sub bagheta lui Constantin Bobescu, Miron Rațiu, Ermil Nichifor; a susținut numeroase recitaluri de pian și canto în țară, dar și în afara țării, la Berlin și Tirana. Repertoriul ei liric însumează peste 400 de lieduri, multe din acestea fiind românești.
Camelia Pavlenco a obținut titlul de Doctor în muzică cu teza ''Rezonanțe lirice universale în liedul românesc''. Activitatea sa editorială este remarcabilă: a publicat volumul “Enescu-Cântecele iubirii” (analiza liedurilor enesciene), „Cea mai mică metodă de pian - cântece pentru păcălit tehnica” și „Pagini răzlețe” (2 transcripții pentru 2 piane după lieduri de Enescu, 2 Lieduri pe versuri de Eminescu și versuri pentru un lied de Dumitru Bughici). De asemenea, a scris peste 40 de cronici pentru revista „Actualitatea Muzicală”.
În ultimul deceniu, artista s-a dedicat și picturii: lucrările sale au fost prezentate în 12 expoziții personale și de grup; iar profesoara Camelia Pavlenco se mândrește și cu un număr de elevi meritorii și studenți cu frumoase cariere muzicale, precum Racz Aladar, Pirro Gaqi, Grigore Cudalbu, Dan Rațiu, Anamaria Călin, Irina Constantinescu, Diana Rotaru, Mihai Murariu, Horia Maxim, Ioana Maxim, Mihaela Silvia Roșca, Veronica Anghel Stoica, Karla Haltenwanger, Liliana Cătuneanu ș.a.
Ioana Ionescu (născută în1987) a început studiul pianului la vârsta de 7 ani, la Liceul de Artă din Slobozia, continuân-du-l din clasa VII la Liceul de Muzică "Dinu Lipatti" din capitală, la clasa prof. Marcela Nistor. În anul 2009 a obținut o bursă Erasmus la Hochschule für Musik, Theater und Medien din Hanovra, iar în 2010 și-a încheiat programul de licență la Universitatea Națională de Muzică București, pentru ca în 2013 să absolve programul de Master în Interpretare Pianistică la Hogeschool voor de Kunsten Codarts - Rotterdam.
Pianista Ioana Ionescu a obținut numeroase premii naționale și internaționale (Premiul II. la "Konzerteum" 2001- Atena; Premiul I. la "Beethoven i Classici" 2002 – Salerno, Italia). Ea s-a specializat la cursuri ale unor faimoși profesori (Henri Sigfridsson, Gabriel Amiraș, Bujor Prelipcean, Jan Jirecek von Armin, Jean Bernard Pommier, Bart van Oort ș.a.) și a concertat în România în săli de concert importante (Palatul Parlamentului, Muzeul Enescu – București și Sinaia, Sala Dalles, Muzeul Șuțu, ArCub, Sala Mică a Ateneului Român, ș.a.), precum și în străinătate, la Hanovra, Rotterdam, Leiden, Enschede, Middelburgh, den Haag, Amsterdam etc. În prezent, este preocupată atât de concertele solistice, cât și de muzica de cameră.