Expoziția Retrospectiva Concursului Internațional "George Enescu" a fost realizată, în 2016, de cercet. dr. Irina Nițu, sub îndrumarea științifică a regretatului prof. univ. dr. H. C. Viorel Cosma. Ulterior, expoziția a fost completată cu informații referitoare la evenimentele desfășurate până în prezent.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii 2024 Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică din București, Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” din București, Muzeul Național „George Enescu” din București, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Asociația Culturală Paul Constantinescu din Ploiești, Muzeul Național Peleș din Sinaia, Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, Universitatea din Oradea – Facultatea de Arte, Universitatea de Vest din Timișoara, Seat România și Forumul Cultural Austriac din București, prezintă turneul național „ROMANIAN YOUNG VIRTUOSOS”.
Expoziția își propune reconstituirea selectivă a prodigioasei activități muzicale desfășurată de George Enescu pe continentul american, în perioada 1923-1950, aducând în prim-plan concertele și recitalurile susținute de artistul român în multiplele ipostaze: compozitor, violonist, dirijor și pianist.
Ca temă principală a anului 2024, „Bicentenarul Anton Bruckner” ne îndeamnă să prospectăm un tărâm sonor inconfundabil, să îi atingem și să îi valorificăm profunzimile, iar odată cu Simfonia nr. 4, „Romantica”, să ne alăturăm omagiului universal, pe care lumea muzicii clasice îl aduce admirabilului compozitor, la două sute de ani de la nașterea sa.
Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează la Palatul Culturii din Iași, în perioada 10 octombrie – 3 noiembrie 2024, expoziția taberei internaționale de creație „Rezidența Tescani 2023, 2024”
Joi, 10 octombrie 2024, ora 18.00, în Atriumul Bibliotecii Naţionale, Muzeul Național „George Enescu” și Biblioteca Națională a României vă invită la vernisajul expoziției „Muzicieni români în arhivele CNSAS”.