Într-o frumoasă poveste maestru-discipol, desprinsă din istoria muzicii, vineri, 5 martie (19.00), veți asculta LIVE de la Sala Radio un frumos concert HAYDN-BEETHOVEN, o nouă călătorie imaginară prin Viena imperială.
Soprana RODICA VICĂ – care se bucură de o frumoasă carieră internațională, fiind aplaudată pe scene ca Teatro La Fenice (Veneția) sau Konzerthaus Berlin - este invitată specială a concertului prezentat miercuri, 10 martie (19.00) de ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO. Evenimentul se va derula FĂRĂ public, dar va fi transmis în direct de la Sala Radio.
Selecţia de documente prezentate (fotografii, corespondenţă), alături de expozitia online relevă relaţiile lui George Enescu cu cele 3 mame: Maria Enescu, principesa Elena Bibescu şi regina Elisabeta a României.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Muzeul Național „George Enescu” vă prezintă o expoziție documentară despre cele 3 figuri materne care l-au îndrumat, ajutat și susținut pe George Enescu la începutul vieții și carierei sale muzicale. Este vorba despre Maria Enescu, mama sa, și despre cele două „vice-mame” – Elena Bibescu și Regina Elisabeta a României.
Seria de concerte Jazz Evenings at the Radio Hall revine pe scena Sălii Radio, sub forma unui cadou muzical, dedicat Zilei Internaționale a Femeii : Love Around the World (concert fără public).
ȘCOALA GIMNAZIALĂ DE ARTE NR. 5 va organiza în SALONUL DE MUZICĂ al PALATULUI CANTACUZINO, BUCUREȘTI din Calea Victoriei 141 RECITAL DE VIOARĂ Atelier de interpretare.
Ați ascultat vreodată un concert pentru flaut, harpă și orchestră? O alăturare sonoră deosebită, sub semnătura genialului Mozart, este ceea ce vă propun miercuri, 24 martie (ora 19.00), trei apreciați muzicieni români: dirijorul NICOLAE MOLDOVEANU, flautistul MATEI IOACHIMESCU și harpista MARIA BÎLDEA - alături de Orchestra de Cameră Radio.
La început de primăvară Big Band-ul Radio România – condus de apreciatul dirijor și compozitor Ionel Tudor - vine cu un mesaj plin de speranță și concertează din nou LIVE joi, 25 martie (de la 19.00), în cadrul evenimentului sugestiv intitulat “The Spring of Hope” (”Primăvara speranței”).
N-escu este un program anual al Muzeului Național „George Enescu” dedicat muzicii contemporane românești prin care compozitorii români sunt invitați să scrie lucrări inspirate din creația lui George Enescu.
THEODOR ROGALSKI (1901 - 1954), dirijor, pianist și compozitor român cu origini poloneze, s-a perfecționat la Conservatorul din Leipzig și la Schola Cantorum din Paris, unde a studiat orchestrația cu nimeni altul decât Maurice Ravel, celebrul creator al Bolero-ului.