1939-1945 reprezintă o perioadă dramatică în istoria umanității ce marchează desfășurarea celei de-a doua conflagrații mondiale. În acei ani, crunți și pentru România, George Enescu revine în țară, unde rămâne până la plecarea sa definitivă din 1946.
RECITAL CAMERAL susținut de profesori ai Universității Naționale de Muzică București: Diana Moș – vioară, Adriana Maier – pian, Viniciu Moroianu – pian.
La Tescani, loc mult iubit de către maestrul George Enescu, la împlinirea a 67 de ani de la plecarea sa definitivă, va avea loc un recital cameral.
De Noaptea muzeelor (Sâmbătă, 14 mai 2022) - INTRARE GRATUITĂ la sediile noastre de la Sinaia și Tescani, în program normal de vizitare (10:00 - 17:00).
A IV-a ediție a Rezidenței Tescani, ce s-a desfășurat în perioada 7-17 august 2021, are ca finalitate firească, vernisajul expoziției ce va adăposti lucrări ale artiștilor ce au fost locuitori vremelnici ai locului acesta magic.
Muzeul Național George Enescu prezintă expoziția ”Viața lui George Enescu în imagini” la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” din Suceava, în perioada 27-29 mai 2022, în cadrul celei de-a XXXXI-a ediții a Concursului Internațional de Interpretare Instrumentală ”LIRA DE AUR”