Este al treilea an când Emil Stancu, solist instrumentist oboi al Filarmonicii Mihail Jora Bacău, coordonează cursul de oboi la Tescani. An de an profesorii invitați s-au schimbat, constanta proiectului fiind prezența oboistului de excepție Dorin Gliga, profesor și membru fondator al trio-ului Syrinx, prieten drag al Tescanilor.
Toate cele patru viori care i-au aparținut compozitorului George Enescu vor fi împreună pe scena Ateneului Român, miercuri, 3 iulie, de la ora 19:30, în concertul care deschide Festivalul Internațional ”Vara Magică”, aflat la cea de-a 13-a ediție.
Cu dăruire și perseverență de remarcat, cei doi profesori care conduc acest proiect, Nicolae Antonescu -vioară și Daniela Florescu -pian, ne bucură pentru al patrulea an cu prezența lor și a tinerilor și talentaților elevi ai Școlii gimnaziale de arte nr. 5 din București.
Prezență constantă și fericită, rezidența coregrafică TERPSICHORE a ajuns la ediția a XIII-a. Întâlnirea dansului cu Tescanii se datorează profesoarei Simona Baicu, cea care, în toți acești ani, a condus și îndrumat tinerele talente.
Muzeul Național ”George Enescu”, alături de partenerii de la Centrul Cultural Apollonia din Brașov, vă invită să pedalați prin timp în expoziția "Memoria Timpului : ”Route Napoléon” în corespondența lui George Enescu"
Muzeul Național George Enescu, Secția "Dumitru și Alice Rosetti Tescanu - George Enescu" Tescani, jud. Bacău, în colaborare cu Fundația Societatea de Concerte Bistrița și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud organizează în perioada 22-30 iulie 2024, Colonia 21.
Proiect de suflet al Muzeului Național "George Enescu", atelierul de percuție M.U.Z.I.C.A. a ajuns la ediția a XV-a. Condus cu dăruire și perseverență de către conf.univ.dr. UNMB Sorin Rotaru, cursul aduce laolaltă tineri talentați din toată țara.