Inițierea unei idei, a unui proiect, ar fi deficitară dacă nu ar fi avută în vedere și continuitatea. În cazul Rezidenței de la Tescani, organizatorul Ovidiu Ungureanu nu a căzut în această ispită a viziunii minimale și încă de la început a dorit o comuniune de durată, un schimb între generații și culturi care, la fiece final de ediție, să asigure ceea ce am putea numi... plus-valoare.
Expoziția "Manuscrise muzicale și partituri din biblioteca lui George Enescu (I)" va fi expusă în cadrul festivalului SommerFest Rădăuți, în perioada 5-11 august 2024.
Eveniment, sumă de evenimente de excepție. Prezența, pentru a 48-a oară, a unor artiști consacrați, prieteni ai Tescanilor.
Episod-pilot, o readucere a burselor oferite de Muzeul Național "George Enescu", între proiectele de la Tescani.
Muzeul Național "George Enescu" și Asociația NOESIS - ENESCO, organizează o nouă ediție Masterclass de artă vocală, la secția "Dumitru și Alice Rosetti Tescanu - George Enescu" Tescani, în perioada 11-18 august 2024.
Interpretează: Oana RĂDULESCU VELCOVICI - pian, Cristina CHIŢIMIA - soprană, Mariana MIRESCU - mezzosoprană, Recită: Cristina LASCU .
Seara de 18 august va fi un omagiu adus maestrului George Enescu, la 143 de ani de la naștere.
Doi artiști din generații diferite, prieteni ai Tescanilor, două expoziții de peisaj al locului, două vernisaje în ziua de 18 august 2024, ora 17.00, la Tescani. Marcel Lupșe expune în capela Rosetteștilor, iar Tudor Haschke Marinescu, în galeria "Ilie Boca", de la parterul Merăriei.
Doi artiști din generații diferite, prieteni ai Tescanilor, două expoziții de peisaj al locului, două vernisaje în ziua de 18 august 2024, ora 17.00, la Tescani.
Un loc emblematic pentru concertele din Festivalul Internațional ”Enescu și muzica lumii” este Casa Memorială a compozitorului român. Astfel, duminică, 18 august, de la ora 17:00, violonista Sofia Smărăndescu va susține concertul Enescu la el acasă! În program, lucrări de Enescu, Bach, Beethoven.
Expoziția pune în lumină una dintre cele cinci ipostaze ale muzicianului George Enescu – activitatea dirijorală, reliefând câteva momente semnificative: concerte susținute atât în țara natală, în Europa, dar mai ales peste ocean, unde, timp de peste trei decenii (1923-1950) s-a aflat la pupitrul celor mai importante orchestre de pe continentul nord-american.
Arte vizuale, pictură și sculptură, artiști prieteni, continuitate. La Tescani.
Expoziția „George Enescu și Casa Regală a României” prezintă documente care pun în lumină modul în care marele muzician a rezonat în conștiința anumitor suverani români, demonstrând înalta stimă și prețuire de care s-a bucurat din partea Casei Regale.
Recitalul de la Tescani, găzduit de Muzeul Național George Enescu, Secția Dumitru și Alice Rosetti Tescanu – George Enescu, se desfășoară în cadrul proiectului De nos oiseaux, proiect co-finanțat de AFCN și dezvoltat în jurul unei serii de lieduri pentru soprană, violoncel și pian pe versuri de Tristan Tzara compuse de Anca Elena.
Retrospectiva Concursului Internațional "George Enescu", expoziție a Muzeului Național „George Enescu", a fost realizată în anul 2016 de cercet. dr. Irina Nițu, sub îndrumarea științifică a regretatului prof. univ. dr. H. C. Viorel Cosma.
La Tescani, secție a Muzeului Național „George Enescu”, Noaptea Muzeelor la Sate încheie un ciclu început în primăvară, de Noaptea Muzeelor, atunci când elevii Școlii Gimnaziale din Berești-Tazlău au fost invitați la un picnic artistic.