Proiect realizat în cadrul Casei Memoriale “George Enescu” de la Sinaia
George D. Florescu (19 mai 1893 – 25 octombrie 1976), istoric, dar interesat de genealogie, a fost îndrumat în studiul ei de istoricii Ioan.C. Filitti și Emanoil Hagi Mosco, fost secretar și director adjunct al Muzeului Municipal București, cercetător la Institutul de istorie N. Iorga (din 1950), membru fondator al Comisiei de heraldică, genealogie și sigilografie (1971), continuarea Societății Genealogice (1943-1948), al carei vice-președinte fusese.
Brâul este un veşmânant liturgic, confecţionat dintr-o fâşie tip brocart, nuanţă ocru deschis, ornamentată cu motive vegetale şi florale stilizate, nuanţate în tonuri de siena, verde crom, brun roşcat şi fir metalic auriu, pe care este aplicată o bentiţă cu ţesătură ornamentală în fir metalic argintiu, sub formă de cruce şi prelungită la capete cu două panglici cu ajutorul cărora slujitorii îşi strâng stiharul...
Imaginea redă un peisaj cu un colț din Delta Dunării, realizată în atelierele autohtone, printr-o tehnică specială de încălzire a metalului. Reprezentarea are o cromatică deosebită, caldă, cu nuanțe de albastru ultramarin deschis, roșu, galben, tonuri bine armonizate, specifice peisajelor din deltă.
Împliniri componistice la Sinaia, în vila Luminiș - loc de retragere atât de îndrăgit de maestrul Enescu.
Ca un artist să poată fi el însuși, ferindu-se de tot ce i-ar putea lipsi opera de viața ei proprie – ceea ce Enescu a urmărit cu multă consecvență – este necesar un refugiu, „un cuib de retragere”. Din al cincilea deceniu de viață, el a aflat acest cuib în vila de la Sinaia, clădită din ceea ce îi prisosise activitatea concertistică și tantiemele lucrărilor.
În colecția de icoane pictate pe sticlă din casa memorială „George Enescu” din Sinaia se detașează o icoană reprezentativă, care-l redă pe Iisus Hristos, având o semnificație aparte, în contextul celei mai importante sărbători ale creștinismului, care comemorează evenimentul fundamental – Învierea lui Iisus Hristos în a treia zi după răstignirea sa – scopul acestei sărbători creștine fiind amintirea vie a patimii, a morții și a Învierii lui Iisus Hristos.